Korte biografieën

Rigzin Terdag Lingpa was een emanatie van de spraak van de grote vertaler Vairocana. Op verzoek van de dakini’s nam zijn volmaakt zuivere bewustzijn de vorm aan van een heruka, en Terdag Lingpa werd geboren, temidden van regenbogen en wonderbaarlijke tekenen, op maandag 26 maart 1646 (de tiende dag van de tweede maand van het jaar van de Vuur Hond).

Lochen Dharmashri werd geboren in een familie (de Nyö lijn) die vele grote boeddhistische leraren heeft voortgebracht. Zijn vader, Sangdag Trinley Lhündrup, studeerde bij meer dan dertig leraren en zijn oudere broer, de eerste Mindrolling Trichen, Terdag Lingpa, was een groot meester en tertön (ontdekker van terma).

De 11de houder van de troon van Mindrolling, Trichen Gyurme Kunzang Wangyal werd geboren uit de 10de Mindrolling Trichen Gyurme Dondrub Wangyal en Yum Dawa Drolma (zijn moeder), op de achttiende dag van de eerste maanmaand van het jaar van het Ijzeren Schaap.

Hare Eminentie Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche is de dochter van Kyabje Mindrolling Trichen Gyurme Kün-zang Wangyal. Geboren in de Mindrolling lijn, die door de geschiedenis heen vele gerealiseerde vrouwelijke mee-sters heeft gehad, werd Rinpoche op tweejarige leeftijd herkend door Zijne Heiligheid de 16e Karmapa als de reïn-carnatie van de Grote Dakini van Tsurphu, Khandro Ugyen Tsomo.