Dharmashri Foundation

De Dharmashri Foundation, vernoemd naar de grote meester en een van de meest gerenommeerde geleerden in het Tibetaans boeddhisme, Lochen Dharmashri, werd opgericht door Hare Eminentie Jetsün Khandro Rinpoche onder Mindrolling International. Dharmashri heeft zijn thuisbasis in Mindrolling Lotus Garden en staat onder leiding van Jetsün Dechen Paldron, dochter van Zijne Heiligheid Mindrolling Trichen en zus van Jetsün Khandro Rinpoche. 

De Dharmashri Foundation zet zich in voor het behoud van de kostbare leringen van de Tibetaanse Nyingma school – in het bijzonder die van de Mindrolling overdrachtslijn. Haar activiteiten omvatten het vertalen van onderricht specifiek voor de Mindrolling lijn; het vastleggen, transcriberen, archiveren en verspreiden van alle teachings gegeven door Kyabje Mindrolling Trichen Rinpoche, Hare Eminentie Jetsün Khandro Rinpoche en alle bezoekende leraren in Mindrolling Lotus Garden.

Mindrolling International websites worden gepubliceerd en onderhouden door Dharmashri. Binnen de Dharmashri Foundation werken monniken, nonnen en leken, oosters en westers, zij aan zij om het rijke erfgoed aan leringen van het boeddhisme in stand te houden.

Projecten van Dharmashri omvatten o.a. het Mindrolling History Project en het Dharma Dhrishti Journaal.

Lees meer over de Dharmashri Foundation op de website van Mindrolling International:

Dharmashri Online Portal

Als je op zoek bent naar het Dharmashri Online Portal, een online platform voor de sangha van Mindrolling International voor online programma’s en teachings, dit vind je hier.