Vieringen voor de verjaardag van Dungse Rinpoche

01-08-2023

Op 28 juli 2023 vierde de Mindrolling sangha met veel vreugde de negende verjaardag van Minling Dungse Jigdral Garwang Dhondrub Wangyal Rinpoche.

Het Mindrolling klooster, verschillende filiaalkloosters van Mindrolling en sanghas van over de hele wereld brachten gebeden en goede wensen voor de voortdurende aanwezigheid en lange levens van Dungse Rinpoche en zijn oudere zus, Jetsün Thinley Paldon Rinpoche, op deze gunstige dag.

Mindrolling klooster en Samten Tse Retreat Center in India, Minling Lotus Garden in de Verenigde Staten, en de Mindrolling sanghagroepen in heel Europa, Azië en Noord-Amerika deden grote mandala offeringen, gebeden en aspiraties voor de twee Rinpoches.

Het is een jaarlijkse traditie voor de Mindrolling sangha’s om samen te komen en deze gunstige dag te vieren door geld te schenken aan goede doelen in hun omgeving. In navolging van deze traditie hebben ook dit jaar sanghaleden over de hele wereld donaties gedaan aan organisaties die zich richten op het verschaffen van voedsel en andere steun aan lokale gemeenschapsleden in nood. Deze praktijken van vrijgevigheid zijn een geweldige manier geweest om Minling Dungse Rinpoche en Jetsün Rinpoche te eren en om verdienste te verzamelen gewijd aan hun lange leven en de bloei van hun toekomstige activiteiten.

Het was heel mooi om de verslagen te ontvangen van sangha-groepen en individuele sanghaleden over de hele wereld over de gebeden en de genereuze activiteiten die iedereen heeft gedaan en heeft opgedragen aan de voortdurende bloei van de Mindrolling-overleveringslijn. Mogen Minling Dungse Rinpoche en Minling Jetsün Rinpoche allen blijven inspireren om grote verdienste en wijsheid te verzamelen op het pad van de dharma voor het ware welzijn van anderen.