Vajra Assembly 2024 Tsjechië

15-06-2024

Op de vollemaansdag van Saga Dawa, 23 mei 2024, kwamen meer dan 200 beoefenaars uit Europa voor het tweede opeenvolgende jaar in Tsjechië samen om leringen en transmissies te ontvangen van Minling Jetsün Khandro Rinpoche. Met grote vreugde werd de tweede Vajra Assembly geopend, en de sangha bestudeerde en beoefende de diepzinnige beleringen, met grote vriendelijkheid geleid door Minling Jetsün Khandro Rinpoche, Jetsün Dechen Paldrön, Dungse Rinpoche en Jetsün Rinpoche en het geweldige team van Vajra Assembly medewerkers.

Twintig dagen lang ontving het hele beoefeningsland een regenbui van zegeningen, transmissies en leringen ontvangen. De sangha beoefende in de vorm van een Chö Gar, oftewel Dharma kampement retraite, waarbij toegewijde beoefenaars instructies ontvangen en deze onmiddellijk in praktijk brengen om snel vooruitgang te boeken op het pad naar verwerkelijking.  De Chö Gar begon met het door alle studenten opzetten van de individuele oefententen voor gebruik tijdens de hele retraite.

Gedurende de twintig dagen van beoefening en studie gaf Rinpoche met buitengewone vriendelijkheid en vrijgevigheid diepzinnige leringen en instructies, waarin zij de visie en methoden duidelijk uiteenzette voor de fortuinlijke sangha. De teachings werden tegelijkertijd in verschillende talen, zoals Frans, Tsjechisch, Duits, Spaans, Grieks en Pools, vertaald waardoor deelnemers in hun eigen taal heldere en directe aanwijzingen van Rinpoche konden ontvangen, en verder ondersteund door het geweldige team van Dharma-instructeurs.

De sangha is de heer Zuzak en Hanka bijzonder erkentelijk voor het zo genereus openen en beschikbaar stellen van hun land, waardoor de afgelopen twee jaar deze retraites gehouden konden worden.  Door hun toegewijde en vrijgevige inspanningen werd het gehele land getransformeerd tot een heilig land van beoefening dat de volmaakte container vormde voor deze diepzinnige lessen.  Sinds vorig jaar waren er vele prachtige verbeteringen en vernieuwingen aangebracht.  Zo konden dit jaar veel deelnemers in de nieuwe en ruime yurt tenten verblijven, die waren voorzien van houten vloeren en alle gemakken zoals tapijten, bedden en kachels.  Het Boterlamphuis en de Dzam Dharma Shop waren ook prachtige nieuwe toevoegingen die de beoefening en retraite van de studenten, van wie velen van heinde en verre waren gekomen, verder ondersteunden. Bovendien werkten alle ongelooflijk vriendelijke leden van de staf van de lokatie naadloos samen met de de Vajra Assembly staf, waardoor het geheel soepel kon verlopen.

Op de uitgestrekte velden en onder de vurige hemel bij zonsondergang was er gedurende deze uitzonderlijke samenkomst van diepzinnige instructies en gunstige omstandigheden een voelbare atmosfeer van harmonie en vreugde. Deze bijzondere en gezegende bijeenkomst werd afgesloten met een lichaam, spraak en geest offering aan Rinpoche en met oprechte aspiratiegebeden voor de bloei van de Dharma en de Mindrolling overdrachtslijn. Moge de verdienste van al deze gemeenschappelijke inspanningen de bron vormen van oneindige nut voor alle voelende wezens!