De Parinirvanadag van Kyabje Minling Trichen in het Mindrolling klooster

13-02-2024

De derde dag van de eerste maand van dit Jaar van de Houten Draak (12 februari 2024) markeerde het 16e jubileum van de parinirvana van Kyabje Minling Trichen. Dit jaar was de jaarlijkse parinirvanadag bijzonder gunstig aangezien op deze dag de Draku van Kyabje Minling Trichen in de hoofdschrijnruimte van Mindrolling werd geinstalleerd.

De sangha heeft in aanwezigheid van deze inspirerende en heilige representatie van de Guru met vreugde gezamenlijk de sadhana beoefend, waarbij alle aanwezigen hebben ervaren dat de draku een diep gevoel van “bevrijding bij het zien” opriep. 

Deze dag werd bovendien verrijkt door de aanwezigheid van Minling Dungse Rinpoche en Minling Jetsün Rinpoche, die zich bij de bijeengekomen sangha van tulkus, khenpos, monniken, nonnen en westerse studenten voegden voor de gehele beoefening van de diepzinnige Rigdzin Thugthig Sadhana.

Met de aanwezigheid van de heilige representatie van de glorierijke Guru, de twee jonge Rinpoches en de kostbare assemblee, was de gehele schrijnruimte gevuld met de resonantie van diepe zegeningen en vreugde. Met oprechte devotie werden er door de sangha uitgebreide gebeden en supplicaties gedaan, voor de groei van de Dharma, het floreren van de Mindrolling lijn en de perfectie van de twee verzamelingen van verdienste en wijsheid voor alle voelende wezens.