Levensbevrijding opgedragen aan het lange leven van Minling Jetsün Khandro Rinpoche

08-09-2023

Op vrijdag 19 augustus 2023 werd de verjaardag van Minling Jetsün Khandro Rinpoche met veel vreugde gevierd door de wereldwijde Mindrolling International sangha. De hele sangha deed oprechte gebeden en aspiraties voor Rinpoche’s lange leven en de voortzetting van haar Dharma-activiteiten. In het bijzonder werd een grote Tshe Thar, of levensbevrijding, uitgevoerd en opgedragen aan het lange leven van Minling Jetsün Khandro Rinpoche. Sangha-leden wereldwijd hebben bijgedragen aan de levensbevrijding, en geld werd gedoneerd aan het One Aspiration Life Saving Center.

Vroeg in de ochtend van 19 augustus 2023 ging het team van het One Aspiration Life Saving Center naar de markt voor levende vis en begon met de aankoop van veel vijlvissen, Japanse zwarte zeebrasems, rode zeebrasems, Japanse goudbrasems, puitalen, witgevlekte zeepaling (conger myriaster), groenlingen (hexagrammos otakii), ‘echte’ roodbaarzen (sebastes schlegelii), turritella slakken/schelpdieren, Inktvissen (octopus variabilis), gevlekte heilbotten, Japanse kogelvis (takifugu rubripes), zwemkrabben, charybdis krabben, en bidsprinkhaankreeften. In totaal zijn er meer dan 4 miljoen waterdieren gered van de markt en vrijgelaten in hun natuurlijke habitat, in gebieden waar vissen verboden is. Veel van deze vissen zijn in deze tijd van het jaar zwinger – zoals bijvoorbeeld de vijlvis die 60.000 eieren bij zich draagt – waardoor er nog veel meer levens werden gered. De wereldwijde sangha doneerde meer dan $30.000 die deze levensbevrijding financierden.

De hele sangha wil haar oprechte dankbaarheid uitspreken aan Minling Jetsun Dechen Paldrön, wier leiding en visie deze geweldige tshe thar mogelijk hebben gemaakt. We willen alle studiegroepen en sanghaleden over de hele wereld bedanken die gedoneerd hebben aan deze enorme levensbevrijding, hun eigen levensbevrijding hebben gedaan, en gedoneerd hebben aan andere dierenwelzijnsorganisaties. Grote dank gaat uit naar onze Mindrolling International sanghaleden Anila Choying Choedron en Aileen Yu, die direct samengewerkt hebben met het One Aspiration Life Saving Center hebben om de levensvrijlating te helpen organiseren en hierbij te assisteren.

Geven, het beschermen van levens, en het uitzenden van wezens met het zaad van Dharma en bevrijding, is een onovertroffen Bodhisattva activiteit. Moge alle verdienste die is verzameld opgedragen worden aan het lange leven en de voortgezette activiteiten van onze glorieuze guru, Minling Jetsün Khandro Rinpoche. Zoals al deze dieren bevrijd werden uit gevangenschap en werden vrijgelaten in de zee, moge Rinpoche’s onbegrensde activiteiten de oorzaak vormen van bevrijding voor alle voelende wezens in de tien richtingen!