Bekendmaking officiële oprichting van Mindrolling dharmacentra en studiegroepen

09-06-2024

We zijn zeer verheugd om de officiële oprichting aan te kondigen van de volgende Mindrolling dharmacentra en studiegroepen in Europa en Noord-Amerika. Deze dharmabeoefening en studiegroepen onder de spirituele leiding van Minling Jetsün Khandro Rinpoche zijn gecreëerd om de dharmastudie en -beoefening van de wereldwijde Mindrolling sangha te ondersteunen. De Mindrolling sangha’s van deze officiële Mindrolling dharmagroepen zijn ook verantwoordelijk voor, en betrokken bij de vele dharma-activiteiten van de Mindrolling overdrachtslijn wereldwijd. Deze omvatten onder meer het organiseren van retraites, transmissies en dharma-onderricht binnen de Mindrolling lijn, over de hele wereld.

Deze dharmacentra en studiegroepen ondersteunen al vele jaren de verschillende activiteiten van het Mindrolling klooster en het Samten Tse Retreat Center in India. Ook zijn ze betrokken bij de vele charitatieve projecten van Mindrolling International Charitable Projects, het Mindrolling klooster en de gemeenschap van monniken, nonnen en retraitanten.

De formele samenkomst van administrateurs en uitvoerende stafleden vond in juni van dit jaar plaats in Praag. Jetsün Khandro Rinpoche en Jetsün Dechen Paldrön ontmoetten hierbij alle bestuursleden van de verschillende regionale groepen; deze gesprekken resulteerden in duidelijke aanwijzingen m.b.t. hoe deze Mindrolling groepen de algemene Mindrolling sangha kunnen ondersteunen, en hoe deze groepen activiteiten kunnen ondernemen die het Mindrolling klooster, de retraitecentra en de vele charitatieve activiteiten ondersteunen.

De oprichting van deze Mindrolling centra en groepen vormt een geweldige ondersteuning voor het bevorderen van de teachings en transmissies van de kostbare dharma. Hun missie omvat het helpen van dharma studenten uit verschillende delen van de wereld met elkaar verbinding te maken, en elkaar te steunen op hun pad van beoefening. Deze opzet zal het mogelijk maken heldere en accurate informatie met betrekking tot Mindrolling en Mindrolling International op snelle en efficiënte wijze beschikbaar te stellen voor iedereen.

De studiegroepen zullen zich in het bijzonder inzetten voor de beoefening, studie, het behoud, de vertaling, archivering en de bloei van de kostbare dharma, en met name de Mindrolling-lijn en haar leringen over de hele wereld.

Officiële Mindrolling centra in Europa en Noord-Amerika

Mindrolling Duitsland
 
Mindrolling Frankrijk
 
Mindrolling Griekenland
 
Mindrolling Nederland
 
Mindrolling Polen
Mindrolling Scandinavië
 
Mindrolling Spanje
 
Mindrolling Tsjechië
 
Mindrolling Lotus Garden – Verenigde Staten